מחזור סוללות: הדרך הנכונה לשמור על הבריאות ועל הסביבה


אנו חיים בעידן טכנולוגי שמגביר את התלות שלנו במכשירים הצורכים אנרגיה. שעות בכל יום אנו משתמשים במחשבים ניידים לצורכי עבודה וגולשים באינטרנט במכשירי הסלולר שלנו. חלקנו אף מתניידים באופניים חשמליים או בקורקינט. המשותף לכל המכשירים האלה הוא שהם פועלים בעזרת בטריות.


משפחה מודרנית צורכת קילו וחצי סוללות בשנה. הסוללות אמנם מספקות אנרגיה ומפיחות חיים במכשירים החשמליים שלנו, אך חשוב לדעת שעל אף מידותיהן הקטנות, הן גם מכילות חומרים מסוכנים דוגמת קדמיום, ניקל, כספית, אבץ, עופרת, ליתיום ומנגן, ולכן חשוב לבצע מחזור סוללות לאחר סיום השימוש בהן.


ב-2014 נכנס לתוקף חוק פסולת אלקטרונית. החוק מטיל "אחריות יצרן מורחבת" על יצרנים ויבואנים של מוצרים חשמליים, ולמעשה מחייב אותם לממן איסוף ומחזור בטריות בהיקף שהם מייצרים או מייבאים. בשנת 2021 הבהיר המשרד להגנת הסביבה, בעקבות הגידול המהיר בקורקינטים ובאופניים חשמליים, שהחוק תקף גם לסוללות ליתיום. זה אומר שגם יצרני הקורקינטים והאופניים החשמליים מחויבים להתקשר עם גוף יישום מוכר שיבצע בשמם ובמימונם מחזור בטריות.


כיום קיימים בארץ שני גופים – אקומיוניטי ומ.א.י – שקיבלו הכרה מהמשרד להגנת הסביבה לצורך יישום החוק, ותפקידם לבצע איסוף ומחזור סוללות, ולהעלות את המודעות בקרב הציבור לחשיבות שיש למחזור סוללות. כדי להקל את האיסוף, פיזרו מכלים ייעודיים לאיסוף סוללות משומשות בחנויות ברחבי הארץ שמשווקות סוללות, כגון סופר פארם ושופרסל.

מחזור בטריות ופסולת אלקטרונית ב- All Recycling

חברת All Recycling מציעה פתרונות למחזור פסולת אלקטרונית מסוגים שונים לחברות וארגונים, לרבות מחזור סוללות משומשות ממחשבים ניידים, מקורקינטים, מאופניים חשמליים, ממכוניות חשמליות ועוד. אנו מציעים פתרון מקצה לקצה, כולל ייעוץ, לוגיסטיקה, ביצוע מיון ומחזור אלקטרוניקה, לרבות מחזור בטריות. לאחר פינוי הסוללות המשומשות מארגונכם, אנו מתחייבים לבצע את השלב הבא – מחזור סוללות בהתאם לתקנים המחמירים ביותר של המשרד להגנת הסביבה.

ההשלכות של אי מחזור בטריות

בטריות מורכבות מחומרים מסוכנים המהווים סכנה בטיחותית שניתן למנוע רק באמצעות מחזור בטריות מוסדר. בין היתר, הן מכילות עופרת, כמויות גדולות של ניקל וקדמיום (כתלות בסוג הבטריה) וחומצות.

כאשר בטריות מושלכות לפח הירוק, או לרחוב, במקום לעבור תהליך מוסדר של מחזור בטריות, החומרים שהן מכילות עלולים לחדור לקרקע ומשם למי התהום המשמשים כמי שתייה. פסולת ביתית מכילה חומרים אורגנים, העשירה בחומציות. החומציות גורמת להיווצרות תהליך כימי המפרק את המעטפת החיצונית של הבטרייה וכך משתחררים חומרים מסוכנים המצויים בה. כתוצאה מכך קיימת סכנה לבריאותינו ולבריאות בעלי חיים סביבנו, וכן לסביבה.

אם לא די בכך, כדי לייצר בטריות יש לכרות משאבים טבעיים. משאבים אלה, ביניהם עופרת, קובלט וניקל, אינם מתחדשים, וככל שאוכלוסיית העולם צומחת, כך דלדול המשאבים נעשה חמור יותר. תהליך הכרייה גם נחשב ליקר במיוחד. ובנוסף לכך, במהלך הכרייה עלולים להשתחרר מתכות רעילות לסביבה ולגרום לבעיות התפתחויות במערכת העצבים, לירידה בקוגנטיביות, לפגיעה בפוריות ולמחלות לב בציבור.

לעומת זאת, תהליך מוסדר של מחזור בטריות מבטיח שמירה על הבריאות ועל הסביבה וחיסכון בעלויות כפי שנפרט כעת.

כל הסיבות לבצע מחזור סוללות

אם כן, סיבה מרכזית אחת לבצע מחזור סוללות היא למנוע הגעה של חומרים מסוכנים למקורות השתייה ולקרקע. אך קיימת סיבה מרכזית נוספת שהופכת מחזור בטריות להכרח: התכלות משאבים.
הרווח הפוטנציאלי ממחזור סוללות מיטיב עם יצרני הסוללות וכן עם המשתמשים בהן. מחזור סוללות מבטיח מחירי שוק תחרותיים ומשתלמים יותר עבור הצרכנים, כתוצאה מהפחתה בעלות של ייצור סוללות מחומרי גלם חדשים.

הצורך להעדיף מיחזור בטריות על פני ייצורן מחומרי גלם חדשים גבר לאחרונה בשל הרחבת השימוש בקורקינטים ובאופניים חשמליים, שבצידה יתרונות רבים: חיסכון בפקקים, בחניה, בזמן, בביטוח ובתיקונים, בדלק, ואף מחירם נמוך בהשוואה לרכישת רכב פרטי.

אך עם כל הטוב שמספקים כלי התחבורה החדשים, יש גם בעייתיות: סוללות ליתיום, המצויות במחשבים ניידים, בטלפונים ניידים, באופניים ובקורקינטים חשמליים וגם ברכבים חשמליים, נזרקות לפח וגורמות לנזקים גדולים לסביבה. לא רק שהן עלולות לזהם את הקרקע ואת מי התהום, יש להן נטייה להתלקחות ספונטנית ולפיצוץ, בשל בלאי או שבר, בייחוד כשהן נדחסות במשאיות האשפה או במטמנות.

אנו ב-All Recycling צברנו ניסיון רב בעולם המיחזור. אנו מקפידים על מחזור בטריות, לרבות בסוללות ליתיום, בהתאם להוראות החוק והמשרד להגנת הסביבה. אז אם צברתם בארגון מכשירים רבים שהפסיקו לפעול, בדקו אם הבעיה היא בסוללות, ובמקרה הצורך צרו איתנו קשר לטובת מיחזור בטוח, אמין, מקצועי וידידותי לסביבה.

בקשה לאיסוף פסולת אלקטרונית (לחברות וארגונים)

מלאו בקשה לאיסוף פסולת אלקטרונית (לחברות וארגונים), או חייגו 072-2605888

contact-form-bg-img
Loading...
דילוג לתוכן