כל מה שצריך לדעת על מיחזור מצברים

כל מי שנוהג ברכב שנים אחדות חווה בשלב מסוים בעיה בהתנעת הרכב שלו, פעמים רבות כתוצאה מבעיה במצבר. אך אם אתם בעלי מוסך, אתם מתמודדים עם מצברים תקולים באופן יום יומי. אתם מוציאים את המצברים הישנים ומחליפים אותם במצברים תקינים. אלא שאז אתם מתמודדים עם סוגיה חדשה: מה לעשות עם המצבר המשומש והתקול?

לעומת העבר, החל משנת 2014 נכנס לתוקף חוק פסולת אלקטרונית שמחייב אתכם, כיבואנים או יצרנים של מצברים, לדאוג למיחזור מצברים שיצאו משימוש. משמעות הדבר היא שאתם אמורים לאחסן את המצברים הללו בדרך בטוחה, ולמצוא דרך להעברתם למפעל שמבצע מיחזור מצברים לפי חוק.

למה החוק מחייב מיחזור מצברים?

החוק מחייב יבואנים ויצרנים במיחזור מצברים באחוז מסוים מסך הייצור או הייבוא שלהם, כתלות בסוג המצבר. מיחזור מצברים המכילים עופרת אמור להיות בשיעור של 30% מהייצור/ייבוא. מיחזור מצברים המכילים ניקל-קדמיום – 35% ומצברים אחרים – 25%.

ולמה המחוקק קבע יעדים כאלה? משום שמצברים מכילים חומרים רעילים כמו חומצה גופרתית ועופרת, שעלולים לגרום לנזקים כבדים לבריאות ולסביבה. הנזקים הבריאותיים יכולים להיות היכוות מחומצה והרעלת עופרת, בין היתר, שעלולות לגרום לעלייה בלחץ הדם, לפגיעה במערכת העצבים, בתפקוד המוח ובמערכת העיכול ועוד.

בכל הקשור לסביבה, הימנעות ממיחזור מצברים עלולה לגרום לחומרים הרעילים בהם לחלחל אל מי התהום, כלומר למי השתייה העתידיים שלנו, ולזהם גם את הקרקע בדרך אליהם. החומרים הרעילים עלולים לפגוע גם באיכות האוויר שאנו נושמים, ולסכן את בעלי החיים בסביבה. ואם כל זה לא מספיק, במקרה שהמצברים יגיעו לידיים הלא נכונות, החומצה בהם יכולה לשמש להכנת חומר נפץ.

חוק פסולת אלקטרונית נועד למנוע כל אלה באמצעות חובת מיחזור של פסולת אלקטרונית בכלל ומיחזור מצברים וסוללות בפרט. בממוצע, תוחלת החיים של מצבר היא 5-3 שנים. עם צמיחת האוכלוסייה, צמח גם השימוש ברכבים ולכן גם במצברים, ולכן החשיבות של מיחזור מצברים כיום מקבלת משנה תוקף.

כיצד מתבצע התהליך של מיחזור מצברים?

מיחזור מצברים הוא תהליך שיש לבצע לפי הוראות מדוקדקות כדי למנוע פגיעה בסביבה. חברת Recycling All עוסקת במיחזור פסולת אלקטרונית מגוונת ובשיטות חדשניות. בין היתר, מפעילה החברה את מפעל SDA שכולל קו מיחזור אוטומטי ומתקדם של מיחזור פסולת אלקטרונית, הנחשב לגדול ביותר במזרח התיכון. עוד ממחזרת החברה סוללות, מצברים, מתכות ואף מבצעת השמדה מגנטית של מידע.

אז כיצד מתבצע בה מיחזור מצברים?

תחילה המצברים עוברים מיון, משום שמצברים מסוגים שונים מכילים חומרים רעילים שונים ומצריכים טיפול מותאם. לאחר המיון, תהליך מיחזור מצברים כולל גריסה באמצעות מגרסות ייעודיות והפיכתם לחומר גלם שניתן למכור לצרכים תעשייתיים מגוונים.

כאשר אתם לוקחים חלק במיחזור, לרבות מיחזור מצברים, אתם מבטיחים שתהליכי ייצור מוצרים חדשים יצומצמו, ואיתם תימנע הפגיעה המתמשכת לכדור הארץ. מעבר לכך, אתם תורמים לפיתוח השוק של מצברים ממוחזרים וכך מבטיחים לעצמכם לרכוש מצברים במחיר מוזל במקרה הצורך, ובעיקר, אתם שומרים על בריאותכם ועל בריאות החי והצומח, ותורמים לכך שכולנו נהנה מאוויר נקי יותר.

בקשה לאיסוף פסולת אלקטרונית (לחברות וארגונים)

מלאו בקשה לאיסוף פסולת אלקטרונית (לחברות וארגונים), או חייגו 072-2605888

contact-form-bg-img
Loading...
דילוג לתוכן